Sierpoort

Sierpoorten en sierhekwerk zorgen voor een fraai aanzicht voor uw woning of bedrijfspand; het geeft meerwaarde. Daarnaast heeft het ook een inbraakwerende functie.

Het ontwerp van uw sierpoort

Sierpoorten worden altijd in overleg met u ontworpen, om te zorgen dat u helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Heeft u zelf al een idee over hoe uw ideale sierpoort met eventueel bijpassend hekwerk eruit moet zien? Deel uw gedachte met ons, zodat we gezamenlijk tot een ontwerp komen dat geheel naar uw smaak is.

Om u ideeën te geven kunt u op deze pagina veel foto’s bekijken als ook voorbeelden zien. Natuurlijk kunnen we u ook voorbeelden aandragen en/of referenties uit de praktijk opgeven. Ook kunt u, op uw gemak, onze showtuin bezoeken.

 • sierhekwerk en sierpoort

Mogelijke modellen van sierpoorten

Sierpoorten kunnen in diverse modellen worden gemaakt. Per model kunt u vervolgens een poort verder naar wens ontwerpen. Klik op de pijlen om alle modellen te zien. Heeft u zelf nog iets anders in gedachten, dan kan dat zeker ook! Deze voorbeeld-modellen dienen enkel als hulpmiddel. Bespreek uw wensen met onze adviseurs.

 • sierpoort met klokmodel hekwerk soest bv

Een sierpoort is altijd maatwerk en wordt daarom (bij opdracht) ter plaatse door ons ingemeten en op maat voor u geproduceerd.

Wilt u direct een offerte op maat ontvangen of meer weten over sierpoorten of sierhekwerk? Bel dan naar 035-6033920 of vul ons contactformulier in. Wij voorzien u graag van meer informatie.

contact-spijlen

Automatisering van uw sierpoort

Vanzelfsprekend verzorgen wij ook de automatisering en bediening van uw sierpoort. De mogelijkheden op dit gebied zijn legio en een selectie hebben we gepresenteerd in onze showroom. Graag luisteren wij naar uw wensen om een passend advies te geven.

Verschil (sier)poort of (sier)hekwerk

Niet iedereen kent het verschil tussen sierhekwerk en een sierpoort. Bent u op zoek naar een omheining voor uw huis of (bedrijfs)pand dat vaststaat en niet bestemd is voor een doorgang? Dan bent u op zoek naar (sier)hekwerk. Zoekt u een omheining die open en dicht kan? Dan bent u op zoek naar een (sier)poort.

 • automatische dubbele sierpoort met bijzonder design

De voordelen van sierpoorten en sierhekwerk

 • Verkrijgbaar in elke gewenste hoogte, breedte en uitvoering; geheel naar ùw wens!
 • Siert uw huis of pand èn geeft meerwaarde
 • Hoge kwaliteit door productie in Nederland
 • IJzersterk
 • Verkrijgbaar in elke gewenste RAL-kleur
 • Vrij van onderhoud
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inbraakwerende functie
 • sierornament met spijlenpunt hekwerk soest

Prijs sierpoort

De prijs van het sierhekwerk of sierpoort is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De afmetingen van de sierpoort (lengte, breedte, hoogte)
 • De uitvoering (denk aan: ornamenten, paalkoppen, spijlenvulling)
 • De kleur
 • Extra opties; denk bijvoorbeeld aan automatisering van uw sierpoort of een geïntegreerde brievenbus
 • Reistijd van onze monteurs
 • De tijd van het plaatsen van de poort

Op basis van uw wensen en eisen stellen wij graag een vrijblijvende offerte op.

 • dubbele sierdraaipoort met tekst erin en aan weerszijden slootwaaiers

Uitstraling van uw sierpoort

Om uw sierhekwerk en sierpoort compleet te maken, kunt u hieronder kiezen welke sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen bij uw hekwerk passen. De sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen zijn geschikt voor alle soorten sierhekwerk of sierpoorten.

 • sierornamenten en paalkoppen hekwerk soest bv

Wilt u meer informatie ontvangen over sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen voor uw sierhekwerk? Onze adviseurs vertellen u daar graag meer over. Bel 035-6033920 of vul ons contactformulier in.

 • detail sierpoort bovenligger met sierkrul hekwerk soest

Laat u ook inspireren door deze fraaie ontwerpen

Populair zijn de poorten met de lamellen. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal in de poort gemaakt worden. We kunnen het geheel maken naar uw wens!

 • sierpoort met lamellen zijaanzicht

Wat dacht u van bijvoorbeeld een poort met een houten look, echter volledig van metaal! Deze poort kunt u overigens in onze showtuin bekijken.

 • sierpoort metaal met houten look

Wat vindt u van deze poorten: waar het frame van metaal is, maar de vulling van hardhout is? Ook deze poort staat in onze showtuin.

 • sierpoort metalen frame met houten vulling

Ook deze poorten,waar fraaie krullen zijn toegepast, zijn geliefd…

 • sierpoort met krullen

Een sierpoort is maatwerk

Een sierpoort produceren wij altijd op maat, daarom kan alles volledig naar uw wens gemaakt worden. Bij opdracht komen wij het hekwerk ter plaatse inmeten, zodat we het op maat voor u kunnen maken. Uiteraard verzorgen wij de montage inclusief eventuele poort-automatisering voor u.

Zèlf uw sierpoort monteren?

Wilt u een sierpoort zelf plaatsen? Dat kan! Gezamenlijk kunnen we tot een ontwerp komen hoe uw poort eruit moet komen te zien. Wij denken met u mee, maar komen niet ter plaatse bij u opmeten. U bent dus geheel verantwoordelijk voor de maten van deze sierpoort. Ook dient u de poort vooraf in het geheel te betalen; de poort wordt immers speciaal voor u gemaakt. Is de poort klaar, dan kunt u hem ophalen. Belangrijk om te weten: wij bezorgen geen hekwerk-onderdelen.

Projecten met sierpoorten?

Op de pagina Projecten vindt u voorbeelden van (sier)poorten en (sier)hekwerken die Hekwerk Soest in het verleden (tot aan 2018) heeft geplaatst. Recentere projecten kunt u op onze facebookpagina volgen.

Alle informatie over sierpoorten en sierhekwerk

Wilt u het productblad bekijken of downloaden en alles rustig nalezen over sierpoorten en sierhekwerk, klik dan hier.

Advies / Gratis offerte?

Direct een offerte ontvangen of meer weten over sierpoorten? Bel 035-6033920 of vul ons contactformulier in.

contact-spijlen

Veelgestelde vragen over sierpoorten

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen over sierpoorten beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Welk type sierpoorten leveren jullie?

Een sierpoort wordt altijd volledig in overleg met u ontworpen. Veel is hierbij mogelijk – zo kunt u kiezen uit meerdere modellen, waaronder een boogmodel, recht model, klokmodel, hol model of puntmodel. En ook in uitvoering: ornamenten, punten, hoogte, kleur. Heeft u zelf een idee voor een sierpoort? Geen probleem! We bespreken graag de mogelijkheden met u. Ter inspiratie: modellen sierpoorten.

Hebben jullie ook elektrische sierpoorten / Doen jullie ook aan automatisering?

Jazeker, de automatisering van uw (sier)poort kunnen wij ook verzorgen. Op gebied van automatisering zijn vele mogelijkheden. Voor de elektrische bediening van uw poort kunt u onder meer denken aan een sleutelschakelaar, drukknop, afstandsbediening, GSM-module of intercom. Wij adviseren u graag persoonlijk door eerst te luisteren naar uw wensen, zodat we een passend advies kunnen geven. Kom eens langs in onze showtuin of kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de pagina poort-automatisering.

Welke kleuren poorten leveren jullie?

Wij leveren hekwerk en poorten in elk gewenste RAL-kleur (zie eventueel: https://www.ralkleuren.com voor een overzicht van de RAL-kleuren). De standaardkleuren die wij aanhouden zijn Diepzwart (RAL 9005) en Dennengroen (RAL 6009). Indien u een andere kleur wenst voor uw hekwerk of poort, dan betaalt u een meerprijs.

Is een metalen poort met hout ook mogelijk?

Jazeker! Wij maken dan een metalen frame en metalen palen en het frame vullen we met hardhout. Of een andere variant: een poort, volledig van metaal, maar met de ‘look & feel’ van hout. Op de pagina hierboven vindt u enkele voorbeelden van dit type poorten. Compleet houten poorten of hekwerken leveren wij niet.

Repareren jullie ook hekwerk van andere bedrijven?

Jazeker. Bij het repareren van hekwerk en poorten van andere bedrijven maken wij gebruik van origineel reparatiemateriaal van de leverancier. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen we ook improviseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.