Sierpoort

Met een sierpoort geeft u uw woning of bedrijfspand een mooi aanzicht. Onze sierpoorten zijn niet alleen elegant, ze hebben ook een inbraakwerende functie. Bij Hekwerk Soest bestelt u eenvoudig een sierpoort op maat die precies overeenkomt met uw wensen. U mag ook op uw gemak onze showtuin bezoeken om voorbeelden in het echt te bekijken.

Een sierpoort op maat

We vinden het belangrijk dat uw sierpoort helemaal naar wens is. Heeft u zelf al een idee over hoe uw ideale sierpoort eruit moet zien? Deel uw gedachte met ons, zodat we gezamenlijk tot een ontwerp komen dat geheel naar uw smaak is. Vindt u het nog lastig om te bepalen wat voor soort sierpoort u wilt? Op deze pagina bekijkt u veel voorbeelden van eerder door ons geplaatste sierpoorten. Natuurlijk kunnen we u ook voorbeelden aandragen en/of referenties uit de praktijk opgeven. Ook kunt u, op uw gemak, onze showtuin bezoeken.

 • sierhekwerk en sierpoort

Diverse modellen sierpoorten mogelijk

Geen sierpoort is hetzelfde. Sierpoorten kunnen in diverse modellen worden gemaakt. Allereerst kunt u tussen verschillende vormen kiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een klokmodel? Of kiest u liever voor een recht of puntmodel? Per model kunt u vervolgens een poort verder naar wens ontwerpen. De verschillende modellen bekijkt u ook hieronder in de slider, door te klikken op de pijlen links en rechts. Heeft u zelf nog iets anders in gedachten, dan kan dat zeker ook! Deze voorbeeld-modellen dienen enkel als hulpmiddel. Bespreek uw wensen met onze adviseurs.

 • sierpoort met klokmodel hekwerk soest bv

Een sierpoort is altijd maatwerk en wordt daarom (bij opdracht) ter plaatse door ons ingemeten en op maat voor u geproduceerd.

Wilt u direct een offerte op maat ontvangen of meer weten over sierpoorten of sierhekwerk? Bel dan naar 035-6033920 of vul ons contactformulier in. We voorzien u graag van meer informatie.

contact-spijlen

Automatisering van uw sierpoort

Vanzelfsprekend verzorgen we ook de automatisering en bediening van uw sierpoort. De mogelijkheden op dit gebied zijn legio en een selectie hebben we gepresenteerd in onze showroom. Graag luisteren we naar uw wensen om een passend advies te geven.

Kiest u voor een sierpoort of een sierhekwerk?

Niet iedereen kent het verschil tussen sierhekwerk en een sierpoort. Bent u op zoek naar een omheining voor uw huis of bedrijfspand dat vaststaat en niet bestemd is voor een doorgang? Dan bent u op zoek naar (sier)hekwerk. Zoekt u een omheining dat open en dicht kan? Dan bent u op zoek naar een (sier)poort.

 • automatische dubbele sierpoort met bijzonder design

De voordelen van sierpoort

Sierpoorten brengen verschillende voordelen met zich mee. Wanneer u een sierpoort bij Hekwerk Soest bestelt, profiteert u van de volgende voordelen:

 • Verkrijgbaar in elke gewenste hoogte, breedte en uitvoering; geheel naar ùw wens!
 • Siert uw huis of pand èn geeft meerwaarde
 • Hoge kwaliteit door productie in Nederland
 • Verkrijgbaar in elke gewenste RAL-kleur
 • IJzersterk
 • Vrij van onderhoud
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inbraakwerende functie
 • sierornament met spijlenpunt hekwerk soest

De prijs van een sierpoort

Omdat we de sierpoort ontwerpen aan de hand van uw wensen, bieden we geen standaardprijzen. U vraagt eenvoudig een vrijblijvende offerte op. De prijs van uw sierpoort bepalen we aan de hand van enkele factoren:

 • De afmetingen van de sierpoort (lengte, breedte, hoogte)
 • Het model sierpoort dat u kiest
 • Overige details in de uitvoering (denk aan: ornamenten, paalkoppen, spijlenvulling)
 • De kleur die u kiest voor uw sierpoort
 • Extra opties; denk bijvoorbeeld aan automatisering van uw sierpoort of een geïntegreerde brievenbus
 • De reistijd van onze monteurs en de tijd die zij nodig hebben voor het plaatsen van de poort

Op basis van uw wensen en eisen stellen we graag een vrijblijvende offerte op.

 • dubbele sierdraaipoort met tekst erin en aan weerszijden slootwaaiers

De uitstraling van uw sierpoort

Om uw sierhekwerk en sierpoort compleet te maken, kunt u hieronder kiezen welke sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen bij uw hekwerk passen. De sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen zijn geschikt voor alle soorten sierhekwerk of sierpoorten.

 • sierornamenten en paalkoppen hekwerk soest bv

Wilt u meer informatie ontvangen over sierornamenten, hekwerkpunten en paalkoppen voor uw sierhekwerk? Onze adviseurs vertellen u daar graag meer over. Bel 035-6033920 of vul ons contactformulier in.

 • detail sierpoort bovenligger met sierkrul hekwerk soest

Laat u ook inspireren door deze fraaie ontwerpen

Populair zijn de poorten met de lamellen. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal in de poort gemaakt worden. We kunnen het geheel maken naar uw wens!

 • sierpoort met lamellen zijaanzicht

Wat dacht u van bijvoorbeeld een poort met een houten look, echter volledig van metaal! Deze poort kunt u overigens in onze showtuin bekijken.

 • sierpoort metaal met houten look

Wat vindt u van deze poorten: waar het frame van metaal is, maar de vulling van hardhout is? Ook deze poort staat in onze showtuin.

 • sierpoort metalen frame met houten vulling

Ook deze poorten,waar fraaie krullen zijn toegepast, zijn geliefd…

 • sierpoort met krullen

Een sierpoort is volledig op maat

Een sierpoort produceren we altijd op maat, daarom kan alles volledig naar uw wens gemaakt worden. Als u opdracht geeft, komen we het hekwerk ter plaatse inmeten, zodat we het op maat voor u kunnen maken. Uiteraard verzorgen we de montage inclusief eventuele poort-automatisering voor u.

Wilt u zelf uw sierpoort monteren?

Wilt u een sierpoort zelf plaatsen? Dat kan! Gezamenlijk kunnen we tot een ontwerp komen hoe uw poort eruit moet komen te zien. We denken met u mee, maar komen niet ter plaatse bij u opmeten. U bent dus geheel verantwoordelijk voor de maten van deze sierpoort. Ook dient u de poort vooraf in het geheel te betalen; de poort wordt immers speciaal voor u gemaakt. Is de poort klaar, dan kunt u hem ophalen. Belangrijk om te weten: we bezorgen geen hekwerk onderdelen.

Doe inspiratie op

Bent u er nog niet helemaal uit? Neem dan eens een kijkje op onze facebookpagina volgen. Hier bekijkt u eerdere projecten van Hekwerk Soest.

Alle informatie over onze sierpoorten in een document

Wilt u alle informatie nog eens rustig bekijken? Bekijk of download dan de brochure van onze sierpoorten en hekwerken: hier.

Advies / Gratis offerte?

Als u nog vragen heeft over onze sierpoorten of wanneer u graag advies of een gratis offerte ontvangt, neem u contact met ons op. Bel 035 603 3920 of vul ons contactformulier in.

contact-spijlen

Veelgestelde vragen over sierpoorten

We ontvangen regelmatig vragen over onze sierpoorten. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welk type sierpoorten leveren jullie?

Een sierpoort wordt altijd volledig in overleg met u ontworpen. Hierbij is veel mogelijk – zo kunt u kiezen uit meerdere modellen, waaronder een boogmodel, recht model, klokmodel, hol model of puntmodel. Ook de uitvoering bepaalt u helemaal zelf, zoals ornamenten, punten, de hoogte en kleur. Heeft u zelf een idee voor een sierpoort? Geen probleem! We bespreken graag de mogelijkheden met u. Ter inspiratie tonen we u graag ons productblad voor sierpoorten.

Hebben jullie ook elektrische sierpoorten / Doen jullie ook aan automatisering?

Jazeker, de automatisering van uw (sier)poort kunnen we ook verzorgen. Op gebied van automatisering zijn er vele mogelijkheden. Voor de elektrische bediening van uw poort kunt u onder meer denken aan een sleutelschakelaar, drukknop, afstandsbediening, GSM-module of intercom. We adviseren u graag persoonlijk door eerst te luisteren naar uw wensen, zodat we een passend advies kunnen geven. Kom eens langs in onze showtuin of kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de pagina poort-automatisering.

Welke kleuren poorten leveren jullie?

We leveren hekwerk en poorten in elk gewenste RAL-kleur (zie https://www.ralkleuren.com voor een overzicht van de RAL-kleuren). De standaardkleuren die we aanhouden zijn Diepzwart (RAL 9005) en Dennengroen (RAL 6009). Indien u een andere kleur wenst voor uw hekwerk of poort, dan betaalt u een meerprijs.

Is een metalen poort met hout ook mogelijk?

Jazeker! We maken dan een metalen frame en metalen palen en het frame vullen we met hardhout. Of ga voor een andere variant: een volledig metalen poort, maar met de ‘look & feel’ van hout. Op de pagina hierboven vindt u enkele voorbeelden van dit type poorten. Compleet houten poorten of hekwerken leveren we niet.

Repareren jullie ook hekwerk van andere bedrijven?

Jazeker! We repareren ook sierpoorten van andere bedrijven. Hierbij maken we gebruik van origineel reparatiemateriaal van de leverancier. Wanneer dit niet mogelijk is, improviseren we op een professionele manier. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.