Balkonhekwerk – Hekwerk Soest B.V.

Hekwerk Soest levert en monteert ook regelmatig balkonhekwerk. U kunt alle typen hekwerk op uw balkon plaatsen, maar vaak wordt er gekozen voor sierhekwerk op een balkon of dakterras. Zeker als het sierhekwerk in uw tuin en op uw balkon hetzelfde zijn, creëert u één fraai beeld. Bovenal geldt dat de uitvoering, de afmeting en kleur van het hekwerk volledig naar uw wens kan worden gemaakt. Aangezien plaatsing op een dak of balkon andere vereisten heeft dan plaatsing in de grond, kunt u het beste contact opnemen met onze adviseurs om uw situatie te bespreken.

contact-spijlen

Hieronder ziet u verschillende voorbeelden van sierhekwerken welke wij op balkons en dakterrassen hebben geplaatst:

  • balkonhekwerk

In onderstaande foto’s ziet u dat naast sierhekwerk ook gekozen kan worden voor het traditionele gaashekwerk en dubbelstaafmat-hekwerk.

Hierna ziet u wat meer foto’s van 1 project. Onze monteurs hebben deze foto’s tijdens en na montage gemaakt.

  • hekwerk op balkon met lamellen
  • sierhekwerk op balkon

Advies / Gratis offerte?

Wilt u direct een offerte op maat ontvangen of meer weten over balkonhekwerk? Bel dan 035-6033920 of vul ons contactformulier in.

contact-spijlen

Veelgestelde vragen over balkonhekwerk / hekwerk voor uw dakterras

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen over balkonhekwerk beantwoord. Indien uw vraag er niet tussen staat of u meer weten wilt over dit type hekwerk, dan kunt contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Welke soorten balkonhekwerk leveren jullie?

In principe kan elk type hekwerk op balkons en dakterrassen worden geplaats. Denk aan gaashekwerk of dubbelstaafmat-hekwerk, maar in veel gevallen wordt echter gekozen voor sierhekwerk. Sierhekwerk wordt helemaal naar uw wens gemaakt. Wij maken alleen hekwerken van staal, soms gecombineerd met hardhout. Bespreek uw wens en dan kunnen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Hoe wordt het hekwerk geplaatst?

Hoe balkonhekwerk geplaatst wordt, is afhankelijk van de specifieke situatie. Plaatsing op een dakterras of balkon heeft andere vereisten dan plaatsing in de grond. Neem gerust (geheel vrijblijvend) contact op met onze hekwerk-adviseurs om uw situatie te bespreken.

Wat kost balkonhekwerk / prijs van balkonhekwerk?

De prijs van balkonhekwerk is onder meer afhankelijk van het type hekwerk dat u kiest, de afmetingen en de kleur. Daarnaast spelen de reistijd van onze monteurs en de tijd die zij nodig hebben om het hekwerk bij u te plaatsen ook een rol. De prijs van een balkonhekwerk is dus afhankelijk van meerdere factoren en zullen wij dan dus ook voor u moeten berekenen. Neem gerust contact met ons op om kosteloos een (vrijblijvende) offerte op maat te laten opstellen.

Repareren jullie ook hekwerken van andere bedrijven?

Ja, onze monteurs hebben ervaring met het plaatsen van vrijwel alle soorten hekwerken en poorten. Hierdoor zijn we prima in staat hekwerk te repareren dat door andere partijen is geplaatst.

Regelgeving hekwerk op balkons

Aan balkons zijn een aantal eisen gesteld:

  • het hekwerk moet minimaal 1 meter hoog zijn, als de afstand tot de grond naar het balkon minder dan 13 meter is;
  • het hekwerk moet minimaal 1,2 meter hoog zijn, als de afstand tot de grond naar het balkon meer dan 13 meter is;
  • de afstand tussen de spijlen mag in de breedte niet meer dan 10 centimeter zijn, de totale hoogte vanaf de balkonvloer moet minimaal 1 meter zijn.

Heeft u nog geen balkon?

U heeft een vergunning nodig wanneer u een balkon wilt (laten) bouwen. Voor balkons met een oppervlakte van minder dan 2m² heeft u een lichte vergunning nodig. Voor een balkon met een oppervlakte die groter is dan 2m² heeft u een reguliere bouwvergunning nodig. Voor het aanvragen van een vergunning kunt u bij uw gemeente terecht.